Home  ·  Wat is ECOintention?  ·  Wie zijn wij?  ·  Bedrijven & Natuurgebieden  ·  Cursussen & Opleidingen  ·  Nieuws  ·  Agenda  ·  Folders  ·  Boeken  ·  Site map  ·  Contact

 Hier ben je: Home > Wie zijn wij?

Visie en missie

ECOintention-Practitioners

Team opleiding

De medewerkers

 

 

Vragen?

Bel 06 41840555

 

Visie en missie

ECOintention heette tot 01.01.15 ECOtherapie. De methode is voortgekomen uit de resonantietherapie. Deze is ontwikkeld door Irene Lutz. Zij had een grote praktijk als natuurgenezeres in Frankfurt. In de tachtiger jaren stelde zij vast, dat mensen zich steeds minder in de verzwakte natuur konden opladen en regenereren. Een functie die de natuur altijd heeft gehad. Het lag daarom voor de hand om in de plaats van mensen, bossen te behandelen. De natuur wordt geholpen en de vermoeide mens kan zich weer opladen.

 

Hoogste doel

Tegelijkertijd zag zij in haar ochtendmeditaties ‘zwarte gaten‘ in veel Europese landen, waardoor het ‘organisme Europa‘ uiteen dreigde te vallen. Volgens haar waarneming blokkeerden de krachten, die hier aan ten grondslag lagen, op veel niveaus de ontwikkeling van het leven naar het hoogste doel van vrijheid, zelfbewustzijn en universele liefde. Hun werking was ziekmakend en desintegrerend. Zij zorgden vooral in het sociale gebied voor agressie en verdeeldheid tussen mensen.

 

Heling natuur en cultuur

Deze waarnemingen en visioenen inspireerden Irene Lutz om een methode te ontwikkelen om op grote schaal natuur en cultuur te helen, zodat alles en iedereen weer zijn eigen weg kan gaan om in vrijheid zijn bestemming te bereiken. Hierbij voelde zij zich in hoge mate ondersteund en begeleid door de Geestelijke Wereld.

 

Oprichting Center for ECOintention

Wij, Hans Andeweg en Rijk Bols, werkten van 1990 t/m 1998 voor het Instituut voor Resonantietherapie. Het instituut sloot in 2001. In 2000 hebben wij het Centrum voor ECOtherapie opgericht met dezelfde visie en missie als Irene Lutz. Vanaf 01.01.15 heten wij Center for ECOintention.

 

Gezonde bodem

Wij hopen met ECOintention bij te mogen dragen aan het helen van natuur en cultuur. Het helen van de natuur zien wij als één van onze belangrijkste opgaven, want de mens kan zichzelf alleen ontplooien op een gezonde bodem, die hem gezonde voeding en een veilig thuis biedt. Onze bijzondere aandacht gaat daarbij naar de dierenwereld, die tegenwoordig zeer lijdt onder het handelen van de mens. Wij kunnen dieronvriendelijke methoden niet afschaffen, maar wij kunnen het leed van dieren met onze methode wel verzachten en hun levensomstandigheden verbeteren.

 

Gezonde woon-, werk- en leefomgeving

In het bedrijfsleven en op andere plekken in de samenleving, hopen wij met ECOintention te mogen bijdragen aan het creëren van een gezonde woon-, werk- en leefomgeving, waarin iedereen zijn diepste wezen en uniciteit bewust mag worden. Elk mens heeft deze wereld iets bijzonders te bieden, ongeacht herkomst, religie of beroep. Er is eenheid in verscheidenheid. In een gezonde, gebalanceerde omgeving kan iedereen zichzelf zijn en vrij van angst, zijn ware Zelf en dat van zijn medemens 'helder zien'. Dit schept onderling begrip en verbinding tussen mensen, de Aarde en de Geestelijke Wereld.

 

 

Welkom...

Bij het Center for ECOintention is iedereen en elk project welkom. Wij helen, wat wij helen mogen en kunnen. Dit checken wij in contact met onze innerlijke leiding en ons hoger weten. Wij laten daarbij alles en iedereen in zijn eigenwaarde, want oordelen is tegengesteld aan helen.

 

> Lees verder ECOintention-Practitioners