Home  ∑  Wat is ECOintention?  ∑  Wie zijn wij?  ∑  Bedrijven & Natuurgebieden  ∑  Cursussen & Opleidingen  ∑  Nieuws  ∑  Agenda  ∑  Folders  ∑  Boeken  ∑  Site map  ∑  Contact

 Hier ben je: Home > Wat is ECOintention?
De kracht van intentie

Van stagnatie naar flow

Resonerend leiderschap

Grondbeginselen

Energetische huisapotheek

ECOintention in 8 stappen

Boeken

Folders

Artikelen & Media

Geschiedenis

 

 

Vragen?

Bel 06 41840555

 

Van stagnatie naar flow - van chaos naar coherentie

De vormkracht, de gedachtekracht, is volgens de oude Chinese kennis sterker dan de materiŽle kracht. Dit is de scheppende kracht die ten grondslag ligt aan alle verschijnselen in de werkelijkheid. De natuurwetenschap bevestigt dit. Uit de quantum mechanica weten we dat alles levensenergie is en dat de materie vaste vorm aanneemt door onze vaste overtuiging. Hoe maak je hier gebruik van in je eigen leven en bij het besturen van een organisatie?

 

Het wiel ontwikkelt zich in de tijd; het komt uit het verleden, is in het heden en gaat naar de toekomst.
De linksdraaiende vormkracht is met de toekomst verbonden.

De rechtsdraaiende daadkracht met het verleden. Deze duwt het wiel vooruit. Actie is reactie. Oorzaak en gevolg.

 

De natuurkunde en ons dagelijks leven zijn daarop gebaseerd. We hebben geleerd dat alles een resultaat is van gebeurtenissen in het verleden. De toekomst ligt open. Deze is onzeker. Het leven is dubbeltje op zín kant; het kan mee- of tegenvallen, maar hoe het valt is nauwelijks te beÔnvloeden. Zeker niet als het gaat om grote verbanden en organisaties. Dromen zijn bedrog. Dat geloven de meeste van ons.

 

 

 

 

Maar is dat zo? Als we alleen van de daadkracht uitgaan wel. Dan worden we vanuit het verleden de toekomst in geduwd en wordt alles bepaald door wat er gisteren is gebeurd. Het wordt echter anders als we de vormkracht erbij betrekken. Deze scheppende, creŽrende kracht is verbonden met de toekomst. Door gebruik te maken van deze kracht kunnen we onze toekomst zelf scheppen. Op dat moment worden dromen werkelijkheid.

 

Dat doelen die in de toekomst liggen, gebeurtenissen in het heden veroorzaken, is op zich niet vreemd. De toekomst beÔnvloedt ons leven voortdurend; als ik over twee dagen een belangrijke lezing moet geven, ben ik vandaag al bezig met de voorbereiding. Maar hoe creŽer je je eigen toekomst?

 

 

Je creŽert je eigen toekomst door je intentie te richten. Anders gezegd; door je een doel, dat je wilt bereiken, voor te stellen en te affirmeren. Affirmeren betekent letterlijk bevestigen. Als je je doel helder voor de geest hebt en vervolgens affirmeert, werpt je als het ware een lijn met een anker vooruit de toekomst in. Bij elke herhaling van de affirmatie wordt deze lijn bekrachtigd en het anker steviger bevestigd. Als het anker stevig vast zit, kan de linksdraaiende vormkracht de lijn oprollen. Zo valt je toe wat je in de toekomst hebt bevestigd. De beheerder van een organisatie of natuurgebied trekt het wiel op die manier vooruit naar het door hem voorgestelde doel.

 

 

 

 

Samengevat kunnen we zeggen, dat het verleden duwt en de toekomst trekt. Aan het laatste ligt een innerlijk proces ten grondslag. Door met je aandacht naar binnen te gaan verbind je je met de vormkracht in je wiel. Het wiel komt op toeren als je je daar van harte mee verbindt. Op dat moment geef je positieve aandacht ofwel levensenergie aan het geheel. Met je intentie, dus door middel van je doelstelling en voorstellingsvermogen, richt je die energie. Op die manier kun je meevallers creŽren. Je schept in gedachten je toekomst. Met je wiel ga je op weg om te beleven hoe deze dromen werkelijkheid worden. Mind Moves Matter!

 

 

> Lees verder Resonerend leiderschap