Home  ·  Wat is ECOintention?  ·  Wie zijn wij?  ·  Bedrijven & Natuurgebieden  ·  Cursussen & Opleidingen  ·  Nieuws  ·  Agenda  ·  Folders  ·  Boeken  ·  Site map  ·  Contact

 Hier ben je: Home > Wat is ECOintention?

De kracht van intentie

Van stagnatie naar flow

Resonerend leiderschap

Grondbeginselen

Energetische huisapotheek

ECOintention in 8 stappen

Boeken

Folders

Artikelen & Media

Geschiedenis

 

 

Vragen?

Bel 06 41840555

 

Resonerend leiderschap

Levensenergie is voorwaardenscheppend. Jouw doelstellingen en intentie geven er richting aan.

 

ECOintention coaching is gebaseerd op resonerend leiderschap. Hierbij werk je gericht met aandacht en intentie. Zo zet je je organisatie goed in zijn energie en realiseer je je doelen. Om dit effectief in elke organisatie en natuurgebied toe te passen heeft ECOintention de grondbeginselen energetisch beheer ontwikkeld. Deze maken gebruik van resonantie.

 

 

Je bent in resonantie met iets of iemand als je samen op dezelfde golflengte zit. Dan klikt het, dan stroomt het, dan ben je in 'flow'. Heerlijk om zo samen te werken, want in dat geval versterk je elkaar. Dan is één plus één drie. Je zit niet alleen figuurlijk op dezelfde golflengte als je resoneert maar ook letterlijk. Alles is energie, ook de materie, en energie trilt. Met elk octaaf correspondeert een verdichtingstrap van de aller-fijnste energie tot materie. Stof kun je gestolde trilling noemen. Licht is ongelooflijk verdunde klank.

 

 

 

 

Elk organisme, elke organisatie, elk bedrijf en bos heeft een unieke eigentrilling. Wanneer hierop een kracht inwerkt waarvan de trilling overeenstemt met de eigentrilling wordt deze door resonantie versterkt. Neem twee gelijke stemvorken, sla er één aan en doof die na een tijdje; de toon zal blijven klinken omdat de niet-aangeslagen stemvork door resonantie in trilling is gebracht.

 

Op basis van resonantie kun je met relatief weinig kracht grote effecten bereiken. Dit heeft te maken met timing. Je kunt een schommel tot grote hoogte laten slingeren door telkens op het juiste moment een klein duwtje te geven. Een zacht windje kan een grote hangbrug laten ‘swingen‘ door er met een bepaalde regelmaat tegenaan te blazen. Tegenvallende resultaten, stagnatie, stress en lage vitaliteit ontstaan als een organisatie niet in verbinding is met zijn eigentrilling. Met behulp van de grondbeginselen energetisch beheer kun je de eigentrilling op eenvoudige wijze versterken.

 

 

 

 

Het begint met je af te stemmen op het veld van je bedrijf. Het zogenaamde bedrijfsveld. In de familieopstellingen van Hellinger wordt gebruik gemaakt van familievelden. Er zijn ook bedrijfsopstellingen. Deze geven inzicht in het functioneren van een bedrijf. Het bedrijfsveld is een soort geheugen of draaiboek waarin alles is opgeslagen wat er in het verleden is gebeurd. Het bevat ook scenario’s voor het oplossen van problemen en toekomstplannen. Door je vanuit innerlijke rust af te stemmen op het bedrijfsveld zet je je bedrijf goed in zijn energie en versterk je de eigentrilling.

 

 

 

 

Hoe doe je dat? Je stemt je op het bedrijfsveld af door je het bedrijf voor te stellen. Je haalt het letterlijk voor de geest. Hoe meer je voorstelling overeenkomt met de werkelijkheid, hoe beter de resonantie en hoe beter het contact met het veld. Als je je vervolgens van harte met dit beeld verbindt geef je positieve aandacht ofwel levensenergie aan het geheel. Je versterkt de eigentrilling en zet je bedrijf goed in zijn energie. Daarna richt je je intentie op de doelen die je wilt realiseren. Je bepaalt zo de koers waarheen het bedrijf zich ontwikkelt. Resonerend leiderschap is dus een combinatie van aandacht en intentie.

 

 

 

 

> Lees verder Grondbeginselen