Home  ∑  Wat is ECOintention?  ∑  Wie zijn wij?  ∑  Bedrijven & Natuurgebieden  ∑  Cursussen & Opleidingen  ∑  Nieuws  ∑  Agenda  ∑  Folders  ∑  Boeken  ∑  Site map  ∑  Contact

 Hier ben je: Home > Wat is ECOintention? > Geschiedenis

De kracht van intentie

Van stagnatie naar flow

Resonerend leiderschap

Grondbeginselen

Energetische huisapotheek

ECOintention in 8 stappen

Boeken

Folders

Artikelen & Media

Geschiedenis

> Resonantietherapie

> In 8 stappen

> Park Laxenburg

> Radionische apparaten

> IRT Projecten

> Samenvatting onderzoek

 

 

Vragen?

Bel 06 41840555

 

Geschiedenis ECOintention

ECOintention is uit de resonantietherapie ontstaan, die op haar beurt is voortgekomen uit de radionicia, die in de twintiger jaren aan de Stanford Universiteit in CaliforniŽ werd ontwikkeld. Alle drie de methodes maken gebruik van behandelingen c.q. balanceringen op afstand middels een plattegrond of een foto.

 

De verschillende methodes zijn steeds minder technisch geworden. Zo wordt in de radionica alleen gebruik gemaakt van radionische apparaten. In de resonantietherapie worden daar symbolen en fractals (wiskundige afbeeldingen en formules) aan toegevoegd. Een ECOintention Practitioner gebruikt geen radionische apparaten, maar heeft een zelf samengestelde energetische huisapotheek met kleuren, kristallen, homeopathische middelen, Bachbloesem remedies, symbolen en een orgonstraler.

 

Tevens worden in de ECOintention de eigenaar, manager of beheerder van het project intensief bij het balanceringsproces betrokken. Dit is noch bij de radionica, noch bij de resonantherapie het geval.

 

De teksten op de volgende pagina's zijn overgenomen uit de brochure 'Resonantietherapie in acht stappen' van het Duitse Instituut voor Resonantietherapie (IRT). Hierin stond een korte geschiedenis van de radionica en een overzicht van de projecten, resultaten en methode van het IRT. Hans Andeweg schreef de brochure in 1995.

 

De natuurgeneeskundige Irene Lutz en Dr. Marion Gršfin Hoensbroech waren de grondleggers van de resonantietherapie en de oprichtsters van het Instituut voor Resonantietherapie. Hans Andeweg leerde hen in 1989 kennen. In 1990 ging hij werken voor het instituut. Rijk Bols begon haar werk bij het IRT in 1994. Zij verlieten het IRT in 1998 resp. 1999. Het Instituut voor Resonantietherapie beŽindigde haar werkzaamheden in 2001.

 

Met hun kennis van de resonantietherapie en het boek 'In resonantie met de natuur' legden Rijk Bols en Hans Andeweg de basis voor ECOtherapie. De eerste cursussen en projecten werden in 1999 verzorgd. Het Centrum voor ECOtherapie is in 2000 opgericht. Op 1 januari 2015 veranderden zij de naam van de methode in ECOintention en van hun bedrijf in Center for ECOintention.

 

 

> Lees verder: Resonantietherapie