Home  ·  Wat is ECOintention?  ·  Wie zijn wij?  ·  Bedrijven & Natuurgebieden  ·  Cursussen & Opleidingen  ·  Nieuws  ·  Agenda  ·  Folders  ·  Boeken  ·  Site map  ·  Contact

 Hier ben je: Home > Wat is ECOintention?
De kracht van intentie

Van stagnatie naar flow

Resonerend leiderschap

Grondbeginselen

Energetische huisapotheek

ECOintention in 8 stappen

Boeken

Folders

Artikelen & Media

Geschiedenis

 

 

Vragen?

Bel 06 41840555

 

Energetische huisapotheek

Een ECOintention Practitioner maakt gebruik van een energetische huisapotheek om bedrijven en natuurgebieden goed in hun energie te zetten. Hieronder enkele onderdelen van deze huisapotheek, aangevuld met andere ECOintention onderwerpen.

 

Onderdelen van de energetische huisapotheek zijn bijvoorbeeld: flower of life, shri-yantra, mandala, muziek, kleuren, kristallen en Bachremedies. Alles heeft een specifieke energetische werking. Een ECOintention Pratitioner kent die werking en past deze bewust toe. Het met ‘hart en ziel’ uitvoeren van de balancering is echter doorslaggevend voor het resultaat. ECOintention is geen ‘koud’ maar ‘warm kunstje’. Het werk is nooit routine maar altijd een levend ritueel.

 

 

 

 

De energetische huisapotheek bevat harmonizers die blokkaden en stress oplossen, bijvoorbeeld de shri-yantra. Er zijn transformatoren, zoals de flower of life, die het project beter in contact brengen met zijn eigen bron van kennis en ervaringen,. Informatoren, bijv. kleuren, muziek en Bachremedies, verhogen de zelforganisatie. Gronders verbeteren de gronding van het project. Versteend hout is een goed voorbeeld. Energizers verhogen de levensenergie. Dat kan o.a. met positieve aandacht, een orgonstraler of Reiki. Het effect van elk middel wordt met metingen via energetische schalen gevolgd.

 

 

 

 

De gulden snede wordt aangetroffen in het lichaam van planten, dieren en de mens, in groeiprocessen en het koersverloop van de beurs, in het atoom en in het zonnestelsel. Deze universele regel werd toegepast bij de bouw van piramides, Griekse tempels, pagoden en kathedralen. Leonardo Da Vinci en andere kunstenaars gebruikten de gulden snede in hun werk om harmonie en schoonheid te creëren.

 

In de natuur ontwikkelt zich alles ritmisch en in bepaalde verhoudingen. De gulden snede speelt daarbij een belangrijke rol. Het is de universele maat. ECOintention maakt hier gebruik van. Een ECOintention Practitioner balanceert bewust, bezield, beheerst. Elke balancering is maatwerk. Deze wordt in de juiste verhouding en in het juiste ritme afgestemd op het project.

 

 

 

 

Graancirkels komen al meer dan veertig jaar wereldwijd voor. Er zijn talloze wetenschappelijke bewijzen dat de meesten niet door mensen gemaakt zijn. De complexiteit van graancirkels is fascinerend, hun vormenrijkdom onuitputtelijk. Elk jaar verschijnen er nieuwe. De grootste in 2001: 409 cirkels en meer dan 200 m groot.

 

ECOintention maakt gebruik van graancirkel-energie. Deze is zeer zuiver en heeft een sterke harmoniserende en transformerende werking. In het derde jaar van de opleiding kiest elke cursist zijn eigen graancirkel. Deze wordt op verschillende manieren onderzocht. Het duurt twee maanden om de graancirkel-energie eigen te maken en te integreren voordat er mee gewerkt kan worden.

 

 

 

 

Goethes metamorfose van de plant en veel energetische waarnemingen worden wiskundig ‘hard’ gemaakt door de projectieve meetkunde. Deze meetkunde beschrijft vormen en groeiprocessen van planten. Uit een middelpuntzoekende- en middelpuntvliedende kracht (resp. blauw en rood) ontstaat een lemniscaatvormkracht die op verschillende niveaus in de plant werkt.

 

Volgens de projectieve meetkunde bestaat een plant uit snijpunten, -lijnen en -vlakken. Deze kan een ECOintention Practitioner energetisch waarnemen. Deze tekeningen komen uit het boek ‘The plant between sun and earth’ van Adams en Wicher. Een standaardwerk over projectieve meetkunde. De gekleurde bollen zijn open snijpunten boven de plant. Deze kunnen met de handen energetisch worden waargenomen.

 

 

 

 

Veel natuurlijke vormen, zoals een bloemkool of een varen, zijn herhalingen van simpele patronen, z.g. fractals. De Fransman Mandelbrot ontdekte dat fractals ten grondslag liggen aan de meeste vormen in de natuur. Wolken, kustlijnen, rivieren en bergen, maar ook onze longen en bloedvaten zijn fractale structuren. In een computer kunnen de groei van bomen en de erosie van bergen met fractals worden gesimuleerd. We kunnen zelfs natuurgetrouwe, fractale landschappen creëren.

 

Het herhalen van een simpel patroon kan een groot effect hebben. Volgens de fractale wiskunde is het mogelijk dat de vleugelslag van een vlinder op termijn een storm veroorzaakt. Omgekeerd kan het herhalen van de juiste informatie op het juiste moment na enige tijd een enorme positieve werking hebben. Kwaliteit is daarbij belangrijker dan kwantiteit. ECOintention maakt hier gebruik van.

 

 

 

 

Door een simpel patroon, een zogenaamde fractal, eindeloos te herhalen, kunnen complexe figuren ontstaan. Deze fractale bloemen zijn in de computer gecreëerd. In de natuur liggen meestal eenvoudige basisprincipes ten grondslag aan ingewikkelde patronen en vormen. Dit geldt ook voor blokkades en stress in een organisatie. De oorzaak is vaak een simpele gebeurtenis die door herhaling ingewikkeld en onoverzichtelijk is geworden.

 

Het heeft geen zin om blokkades en stress te benadrukken. Hierdoor wordt de knoop alleen maar harder en dikker. Met behulp van ECOintention kunnen blokkades en stress snel en op grote schaal worden verminderd. Zo komt het basispatroon aan de oppervlakte. Op het moment dat de beheerder dit ‘kernplaatje’ in zijn bewustzijn heeft, kan er duurzame verandering optreden.

 

 

 

 

> Lees verder ECOintention in 8 stappen