Home  ·  Wat is ECOintention?  ·  Wie zijn wij?  ·  Bedrijven & Natuurgebieden  ·  Cursussen & Opleidingen  ·  Nieuws  ·  Agenda  ·  Folders  ·  Boeken  ·  Site map  ·  Contact

Cursussen & Opleidingen | ECOintention

 Hier ben je: Home > Cursussen & opleidingen

ECOintention I

ECOintention II

ECOintention III

ECOintention IV

ECOintention Intensive

ECOintention Oefendagen

Intuïtieve Ontwikkeling

Ervaringen afgestudeerden

Bijscholing

Afgestudeerden

Klachtenprocedure

Algemene Voorwaarden

Privacyverklaring

 

 

 

Inschrijfformulieren!

 

 

 

Folder ECOintention I (pdf)

 

 

 

Folder Beroepsopleiding (pdf)

 

 

 

Vragen?

Bel 06 41840555

 

Cursussen & Opleidingen

Bij Center for ECOintention kun je verschillende cursussen volgen over het waarnemen, interpreteren en verbeteren van de energie in organisaties en natuurgebieden. Samen vormen ze de vierjarige opleiding tot ECOintention Practitioner. Het staat je vrij of je daarnaar toe wilt werken of gewoon meer wilt leren over de werking van energie en ECOintention in jouw leven en organisatie. Na het vierde jaar ontvang je het einddiploma ECOintention Practitioner. Hiermee ben je bevoegd om het beroep uit te oefenen. Uitgangspunt bij alles wat wij aanbieden is ervaringsgericht leren, aangevuld met heldere lesstof. Bij alle cursussen staat persoonlijke ontwikkeling centraal.

 

Per jaar beslis je of je doorgaat. Je mag ook een pauzejaar nemen. Er zijn diverse cursuslocaties verspreid over het land. Gemiste dagen mag je op een andere locatie inhalen. Groepsgrootte min. 12 en max. 18. De ECOintention opleiding is geregistreerd door het CRKBO (Centaal Register Kort Beroepsonderwijs) en voldoet aan de kwaliteitscode voor kort beroepsonderwijs. Lees de ervaringen van cursisten en afgestudeerden.

 

 

 


 

 

 

 

'Energie voelen' in het bos Sanny zoekt Geluk x Happinez

 

 

Filmpje over de opleiding

 

 

 

 


 

Overzicht cursus- en opleidingsdata

> Lees verder > Agenda

 


 

Onze opleiding schematisch

1e jaar ECOintention Basics - Basiscursus Energetisch Beheer

2e jaar ECOintention Advanced I - Je eigen huis, tuin, bedrijf balanceren

3e jaar ECOintention Advanced II - Projecten van anderen balanceren

4e jaar ECOintention Practitioner - Complexe organisaties balanceren

Elk jaar - ECOintention oefendagen

 

1e jaar ECOintention Basics - Basiscursus energetisch beheer

Leer levensenergie waarnemen, interpreteren en verbeteren. Wil je wonen, werken en ontspannen in een omgeving waar je energie van krijgt? En ook nog bijdragen aan een gezonde Aarde? Dat kan! Iedereen heeft het vermogen om de energetische balans in de wereld te herstellen. Hoe je dat doet, op kleine en grote schaal, leer je in deze cursus. De grondbeginselen energetisch beheer leggen de basis.

> Lees verder (sidebar menu) ECOintention I

 

2e jaar ECOintention Advanced I - Je eigen huis, tuin, bedrijf balanceren

Het accent ligt op het verdiepen en toepassen van wat er in het eerste jaar is aangereikt. Je leert de energetische samenhangen nog beter kennen. Met die kennis ga je je eigen energetische huisapotheek samenstellen die je vervolgens in je eigen project gebruikt.

> Lees verder (sidebar menu) ECOintention II

 

3e jaar ECOintention Advanced II - Projecten van anderen balanceren

Je leert iemand te coachen volgens de principes van resonerend leiderschap en balanceert zijn project; een bedrijf of natuurgebied. Je balanceert twee projecten. Één project alleen en een ander met een studiegenoot.

> Lees verder (sidebar menu) ECOintention III

 

4e jaar ECOintention Practitioner - Complexe organisaties balanceren

Je leert nog beter coachen en ook evenementen balanceren, bijvoorbeeld een festival of een symposium. Je organiseert en geeft ook oefendagen waarin je datgene wat je geleerd hebt, toetst en aan anderen doorgeeft.

> Lees verder (sidebar menu) ECOintention IV

 

Jaarlijks ECOintention oefendagen

Jaarlijks worden ECOintention oefendagen georganiseerd. Hier oefenen cursisten het waarnemen, interpreteren en verbeteren van de levensenergie van planten, bomen en bedrijven in kleine groepjes onder begeleiding van een 4e-jaars cursist. De oefendagen zijn in met ECOintention gebalanceerde projecten. Tijdens de opleiding volg je één oefendag per jaar. Cursusbijdrage oefendag € 95,00

 

 

Mind Moves Matter

ECOintention verbindt moderne wetenschappelijke kennis met oude wijsheid en maakt deze tot een praktisch toepasbare methode. De basisgedachte is: Mind Moves Matter.

 

Onderliggende theorie

 

Principe Bron
Alles is (levens)energie Einstein, theorie quantum mechanica
Energie kun je voelen Wij allemaal
Een organisatie bestaat ook op energetisch niveau Familie- en bedrijfsopstellingen
Met intentie kun je energie sturen Boeken ‘Het Veld’ en ‘Het Intentie Experiment’ van Lynne McTaggart

 

Levensenergie

Alle oude culturen hadden een begrip voor levensenergie: Ch’i, prana, mana, ki enz. De wetenschap spreekt van nulpuntenergie. Deze energie is overal aanwezig. Levensenergie wordt gevoed door aandacht en gericht door intentie. Zo wordt de gezonde kracht in elke organisatie versterkt.

 

Alles is mogelijk

Het atoom bestaat voor 99,999999999999% uit ruimte gevuld met (levens)energie. De materie, de resterende 0,000000000001%, blijkt niet uit vaste deeltjes maar ook uit energie te bestaan. De harde werkelijkheid bestaat door onze vaste overtuiging. Het lijkt dat alles is zoals het is, maar in wezen is de materie zacht en plastisch. Wij leven in een zee van energie met oneindig veel mogelijkheden.

 

Leer een uniek vak

ECOintention is uniek. Er bestaat geen andere methode die onmiddellijk gezonde energie en flow in de hele organisatie terugbrengt en tegelijkertijd de opdrachtgever coacht. Door deze integrale manier van werken verbeteren welzijn en communicatie en wordt de output verhoogd. Bewustwordings- en veranderprocessen gaan sneller en zijn duurzamer. Inmiddels zijn er 100 ECOintention Practitioners.

 

Meerderen werken zelfstandig of voor Center for ECOintention. Zij verdienen daarmee een substantieel deel van hun inkomen. Sommige hebben een nieuwe richting ontwikkeld (bijv Feelgood Garden) Alle afgestudeerden gebruiken hun ECOintention kennis en ervaring in hun dagelijks leven en werk.

 

Center for ECOintention (voorheen Centrum voor ECOtherapie) is in 2001 opgericht door Hans Andeweg en Rijk Bols. Het verzorgt de ECOintention opleiding en balanceert jaarlijks zo’n 100 projecten met ECOintention voor het bedrijfsleven in binnen- en buitenland.

 

Een ECOintention Practitioner werkt

Als ECOintention Practitioner leer je talrijke vaardigheden waarmee je onmiddellijk aan de slag kunt. Ook binnen je bestaande werk.

 

Een ECOintention Practitioner...

- Brengt de energie en flow terug in bedrijven en natuurgebieden

- Verbetert de energie van evenementen zoals concerten, voorstellingen en festivals

- Werkt met mensen, dieren, bomen en planten

- Kent de kracht van aandacht en intentie

- Kan affirmeren en het toeval laten meevallen

- Kan innerlijk ontspannen, zichzelf energetisch afschermen en gronden

- Kan aura’s healen en readen

- Kan elektrosmog waarnemen en ruimtes reinigen

- Past de theorie van morfische velden, nulpuntenergie en Huna toe

- Kan coachen met het kernkwadrant, de creatiespiraal en de Roos van Leary

- Werkt als coach met bedrijfsopstellingen, numerologie, gulden snede en tarot

- Kan pendelen volgens een erkende methode

- Kan een workshop organiseren en geven

- Kan in het openbaar een presentatie geven

- Werkt bewust, bezield, beheerst

- Doet meer met minder

- Is gezond, gegrond en hartelijk

- En helemaal zichzelf

 

Energetische huisapotheek

Een ECOintention Practitioner verbetert de energie van bedrijven en natuurgebieden met zijn energetische huisapotheek. Hierin bevinden zich middelen om blokkades op te lossen, stress te harmoniseren en levensenergie te geven.

 

Deze middelen kunnen zijn kleuren, kristallen, muziek, symbolen, mandala’s, Bachbloesems, homeopathie, orgonstraler enz. Alles heeft een specifieke energetische werking. Een ECOintention Practitioner kent die werking en past deze bewust, bezield, beheerst toe. Lees verder bij energetische huisapotheek

> Lees verder > Wie zijn wij? > Energetische huisapotheek

 

Coachen met resonerend leiderschap

Als ECOintention Practitioner breng je gezonde energie en flow in de organisatie terug. Tegelijkertijd coach je de opdrachtgever volgens de principes van resonerend leiderschap.

 

Je leert de opdrachtgever hoe zijn organisatie energetisch functioneert, hoe hij de energie beheert en met zijn intentie richting geeft. Het oplossen van stagnatie in het bedrijf en van oude patronen bij de beheerder zijn belangrijke onderdelen. Resonerende leiderschap is gebaseerd op de grondbeginselen energetisch beheer.

 

Deze zijn:

 • Innerlijke rust
  Je kunt alleen met energie werken als je innerlijk ontspannen bent
 • Bewustzijn van het geheel
  Je kunt alleen iets energetisch opladen als je het innerlijk begrenst
 • Gevoel voor wat er leeft in het geheel
  Door deze ruimte, en alles wat er in is, positieve aandacht te geven, laad je het energetisch op
 • Verstand van zaken
  Voordat je richting geeft aan de energie, formuleer je realistische doelen
 • Doelen affirmeren en visualiseren
  Je richt je intentie op deze doelen en stelt je voor dat ze zijn gerealiseerd
 • Belast verleden transformeren
  Wat trekt uit het verleden en staat de vervulling van je droom in de weg?

> Lees verder > Wat is ECOintention? > Resonerend leiderschap

> Lees verder > Wat is ECOintention? > Grondbeginselen

 

 

Iedereen kan het leren

Iedereen kan levensenergie waarnemen, interpreteren en verbeteren. In onze cursussen en opleiding vind je jongeren en volwassenen uit het bedrijfsleven, gezondheidszorg, onderwijs, natuurbeheer, wetenschap, veeteelt, land-, tuin- en bosbouw. Iedereen met een warme belangstelling voor leven en energie is van harte welkom. Ons motto is ‘samen gek is ook normaal!’ Voorkennis is niet vereist. Alleen voor het derde jaar zijn drie blokken intuïtieve ontwikkeling verplicht.

 

Deze blokken kunnen tijdens het 1e en 2e jaar op meerdere plaatsen in Nederland worden gevolgd. Het is mogelijk om vrijstelling te krijgen als je deze blokken, of vergelijkbare cursussen, in het verleden hebt gevolgd. Studiebelasting: 3 blokken x 12 lessen x 3 uur = 108 sbu. Voor intuïtieve ontwikkeling bevelen wij aan: Jellie Keuning en 'Je hart als kompas' www.jehartalskompas.nl.

 

Bronnen

ECOintention is gebaseerd op de boeken ‘In resonantie met de natuur’ en ‘Scheppend leven’ van Hans Andeweg.

> Lees verder > Wat is ECOintention? > Boeken

 

Cursusleiding

Hans Andeweg is verantwoordelijk voor de cursussen en Rijk Bols voor de projectbegeleiding. Het werken met levensenergie en het vitaliseren van bedrijven en natuurgebieden is al meer dan 25 jaar hun dagelijks werk. Zij zijn de oprichters en dagelijkse leiding van Center for ECOintention. Er is een team van ECOintention Practitioners dat hen helpt bij het verzorgen van de cursussen en het begeleiden van de cursisten.

> Lees verder > Wie zijn wij?