Home  ·  Wat is ECOintention?  ·  Wie zijn wij?  ·  Bedrijven & Natuurgebieden  ·  Cursussen & Opleidingen  ·  Nieuws  ·  Agenda  ·  Folders  ·  Boeken  ·  Site map  ·  Contact

Bedrijven & Natuurgebieden | ECOintention

 Hier ben je: Home > Bedrijven & Natuurgebieden
Wat kunnen wij voor je betekenen?

Midden- en kleinbedrijf

Onderwijs- en educatiecentra

Culturele en recreatieve Instelling

Natuur- en landgoederenbeheer

Land- en tuinbouwbedrijven

Veehouderij

Bomen- en plantenteelt

Evenementen en samenwerking

Projectenoverzicht

Resultaten

 

 

 

Folder Bedrijfsleven (pdf)

 

 

 

Vragen?

Bel 06 41840555

 

Bedrijven & Natuurgebieden

Onze dienstverlening voor bedrijven & natuurgebieden

 

In een vitale en gezonde organisatie, waar voldoende levensenergie is, worden bedrijfsdoelen gerealiseerd en werken mensen met voldoening en inspiratie. Er is sprake van coherentie; een samenhangend, vruchtbaar en zinvol geheel dat zijn unieke bijdrage aan de wereld levert.

Bekijk de Resultaten

 

 

De organisatie in balans - goede energie in de tent

Met ECOintention kun je je organisatie goed in de energie zetten. Dit proces start met een intakegesprek waarna een gecertificeerde ECOintention Practitioner een scan van de organisatie maakt. De energetische scan geeft informatie over de energie in het bedrijf. ‘Hoe vitaal is je organisatie? Is er een gezonde flow? Is er stress? Zijn er blokkades door oude patronen? Kunnen medewerkers problemen zelf oplossen? Uit de scan blijkt ook in hoeverre doelen gerealiseerd en veranderingen duurzaam gemaakt kunnen worden.

 

 

 

 

Natuurgebieden in balans - gezonde bomen, dieren en mensen

De methode waarop ECOintention is gebaseerd werd eerst ontwikkeld voor het goed in de energie zetten van bossen en natuurgebieden. Daarna werkten wij veel met boeren die de opbrengst van hun landbouwgronden en de gezondheid van hun veestapel zagen verbeteren. Het traject van balanceren van natuur en land is gelijk aan het traject van balanceren van organisaties. Dit start met een intakegesprek waarna een gecertificeerde ECOintention Practitioner een scan van het bedrijf of gebied maakt. De energetische scan geeft informatie over de energie van het natuurgebied en de organisatie die dit beheert.

 

 

 

 

Energetische scan - drie niveaus

De energetische scan is op drie niveaus van de organisatie:

 

MIND Visie, missie, doelstellingen en strategie
(Conceptniveau)
MOVES Interne en externe communicatie, uitwisseling, overleg en besluitvorming
(Contactniveau)
MATTER Het operationele niveau, de werkvloer, actie, omzet en resultaten
(Realisatieniveau)

 

 

Organisatie en Natuur in flow - drie fasen

Het verbeteren van de energie in je bedrijf of natuurgebied gaat in drie fasen. We starten met de balanceringsfase. Hierin wordt de energie weer op peil gebracht. Deze fase duurt 4 tot 8 maanden. Daarna volgt de stabliseringsfase van 3 tot 6 maanden waarin de energie optimaal in alle onderdelen van de organisatie stroomt. Opdrachtgevers merken vaak in deze fase dat de rust terug is in de organisatie.

 

Na de stabiliseringsfase is de energie stevig verankerd. De vruchten kunnen worden geplukt. Alle energetische waarden worden maandelijks in grafieken weergegeven en samengevat, zodat je het hele proces kunt volgen. Als opdrachtgever word je tijdens het hele traject gecoacht. Je leert hoe je organisatie energetisch functioneert, hoe je de energie beheert en met je intentie richting geeft. Het oplossen van stagnatie in het bedrijf en van oude patronen bij jou zijn belangrijke onderdelen.

 

Als je dat wilt kun je verder gaan met de continueringsfase waarin je zelf de organisatie energetisch oplaadt en richting geeft. Center for ECOintention laat het project los en houdt op verzoek een oogje in het zeil.

 

 

 

 

De kracht van ECOintention

ECOintention is uniek. Er bestaat geen andere methode die de opdrachtgever coacht en tegelijkertijd gezonde energie en flow terugbrengt in de hele organisatie. Door deze integrale manier van werken verbeteren welzijn en communicatie en wordt de output verhoogd. Bewustwordings- en veranderprocessen gaan sneller en zijn duurzamer.

 

 

> Lees verder Wat kunnen wij voor je betekenen?

> Voorbeelden Projectenoverzicht

> Onderzoek Resultaten

> Contactformulier Contact